Hi pembaca semua!!!

Terima kasih kerana datang melawat, membaca karya-karya dalam blog ini dan terima kasih juga kepada semua yang menyokong Yuri. Yuri rasa happy sangat dengan kehadiran korang dalam hidup mahupun alam maya Yuri ni.

Segala komen dan sokongan sentiasa dan akan terus membakar semangat Yuri untuk terus berkarya menggunakan nama pena ayu munawer.

Semua karya di dalam blog ini adalah ilusi, imaginasi serta daripada pengalaman hidup. Dan yang paling penting, semua karya di sini adalah hasil karya Yuri. Mohon supaya tiada copycat dekat sini... tqvm

Harap korang terus menyokong dan beri komen mahupun kritikan untuk Yuri memperbaiki sebarang kekurangan.

P/S: Untuk makluman, karya "Dia Si Jantung Hati" akan dihentikan penerbitannya di sini atas sebab rombakan besar-besaran plot cerita. Justeru itu, judulnya juga bakal berubah. Maaf atas sebarang kesulitan. Harap korang setia menunggu dan menyokong hasil rombakannya nanti okey ^^,
"Aku tak suka kau la" kini diterbitkan di penulisan2u dengan tajuk "JIWA KACAU"..saja nk tukar tajuk. Sebb yuri rasa cam lg sesuai je tajuk ni..lebih pendek n ringkas hehe ada ka yuri edit2 skit. Harap u all x kesah nk singgah baca :-)
Sudi-sudilah berkunjung ke official blogshop yuri di http://decodanmakan.blogspot.com yer. Walaupun rupanya masih macam blog biasa, yuri pun masih belajar lagi macam mana nak upgradekannya. Macam-macam ada. Nak tau apa yang ada, kenalah singgah.

Terima kasih (^^,)v

Saturday, May 26, 2012

Black & White 2

 Make books your friends anywhere you go... (removed)


 Artist at Central Market

There are stories behind a story...

Friday, May 25, 2012

120526 Today post

 Imagine that this is your long journey of life... how far you desire to go?





This last picture was taken last year using my compact digital camera. Now i relized the different sharpness between two cameras

Thursday, May 24, 2012

Black & White


What are you looking inside?



Should I say... they are "Climbing towards light"?

Don't waste even a drop

Wednesday, May 23, 2012

Cuti-cuti Malaysia: Kuala Lumpur Station

Kuala Lumpur station is the oldest station in KL, make this station as one of must place to visit among tourist. People also can visit KTM mini-museum at the lobby of main entrance.

Make sure your destination. Don't get into the wrong train...

Every inter-city train (KTM comuter) specially separating 2 coaches at the middle only for women. Dont get into the wrong coach, gentlemen... (oh, i should upload the logo instead)





 "How can I get onto this train?"


KTM main office

Cuti-cuti Malaysia: Pavilion


Boleh dikatakan, inilah kali pertama saya ke Pavilion. haha..orang jauh pun dah sampai berkali-kali agaknya. Kami sebenarnya berjalan dari stesen Hang Tuah. Emm jauh juga menapak. Jalan macam biasalah, sibuk dan sesak dengan kenderaan lebih-lebih lagi pada hujung minggu. Bingit.

 In front of Berjaya Times Square.. just a random spot

 Thanks to her for keeping this area clean


 Sweet promoter gilrs outside Sephora, near to Pavilion. Sephora, beauty heaven! Sorry for taking your picture ladies. I can't stop myself because I love balloon ^^,


It may only take 10 minutes walk from Bukit Bintang Monorail station to Pavilion. Finally, I'm here!!! So, lets go in! Emm... what I was looking for? This place is like the Galleria at Apgujeong. All I can see are only international branded products... that even I've ever heard once. Well, I'm an ordinary haha

Tuesday, May 22, 2012

I love KL 2

 "I'm proud to be Malaysian"



 Back to 1960s?



 Sogo. One of the famous shopping mall in KL!

 Near to Merdeka Square...

Cuti-cuti Malaysia: I Love KL

Gallery Kuala Lumpur is located at Merdeka Square, in front of Kuala Lumpur's Library. This gallery will tell you a story behind the history of Kuala Lumpur. Admission is free, and you are allowed to take pictures inside the gallery. However as I thought the goods are copyright of the Gallery Kuala Lumpur. Copy or imitation of any kind is prohibited.




 
 
This is the most famous prob in front of the gallery. Also that uncle who is promoting this gallery was so friendly ^^

Cuti-cuti Malaysia: Tasik Perdana

Hujung minggu lepas, kami meronda sekitar KL dari pagi sampai ke petang. Antara destinasi kunjungan termasuklah Tasik Perdana, yang mana ramai orang kata cantik untuk fotografi. Memang tak dinafikan, banyak spot menarik untuk sesi bergambar dan memang ramailah pasangan-pasangan pengantin dekat sana. Tak tahulah sama ada memang pasangan pengantin atau model untuk majalah. Yang posing sebab bukan jadi pengantin pun ada, termasuklah kami ni. Terima kasihlah dekat Kak Linda dan Sue sebab melunaskan janji untuk meronda-ronda sama walaupun kedua-duanya tak berapa nak sihat hari tu ^_^


 Thinking for the future... whatever it is, I want you to know that I will always behind you... see you moving towards success and happiness (picture has been removed T_T gomao)









Place: Taman Tasik Perdana (Lake Garden). You can get here by 30 min walk from Kuala Lumpur station. Nearby attraction including National monument, Butterfly Park, Bird Park and  National Mosque (picture below).